Botvinja

    0
    270

    arba burokėlių lapų sriuba. Vasarą močiutė dažnai virdavo tokią sriubą. Aš tik papildomai pagardinau prieskoniais. Kai susidraugavau su prieskoniais, tai neįsivaizduoju burokėlių sriubos be garstyčių sėklų ir imbiero. Man tai tobulas derinys. Pabandykite ir jus.

    Atsispausdinti receptą
    Botvinja
    Patiekalas Sriubos
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Patiekalas Sriubos
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Instructions
    1. Supjaustome burokėlių lapus.
    2. Morką sutarkuojame stambia tarka.
    3. Smulkiai supjaustome imbierą.
    4. Bulves supjaustome nedideliais kubeliais.
    5. Keptuvėje įkaitiname 1 v.š. aliejaus arba ghi, beriame garstyčių sėklas ir uždengiame dangčiu. Kai garstyčių sėklos nustos spragsėti, dedame imbierą ir maišant kepame 30 sekundžių. Dedame morkas ir maišant kepame 3-4 minutes.
    6. Bulves, keptuvės turinį dedame į verdantį sultinį, užverdame ir verdame apie 10-15 minučių.
    7. Į puodą dedame burokėlių lapus ir verdame dar 10 minučių. Išjungiame ir leidžiame pastovėti 5 minutes.
    8. Tiekiame šiltą su grietine ir šviežia duona.
    Facebook komentarai

    IŠREIKŠKITE SAVO NUOMONĘ

    Įrašykite savo komentarą
    Įrašykite savo vardą