Galetė su obuoliais ir rabarbarais

    0
    333

    Galetė (prancūzų k. „galette“) tradicinis prancūzų virtuvės patiekalas, ruošiamas iš sluoksniuotos ar trapios tešlos pagrindo ir įvairių saldžių arba nesaldžių įdarų. O jei paprastai, tai tiesiog paplotėlis su įdaru.
    Kadangi rabarbarų sezonas, tai dėl įdaro ilgai sau galvos nekvaršinau. 
    Gabaliukas šio nuostabaus pyrago + puodelis kvapnios arbatos = ideali popietė!

    Atsispausdinti receptą
    Galetė su obuoliais ir rabarbarais
    Virtuvė Vegetariška
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Virtuvė Vegetariška
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Instructions
    1. Iš miltų, varškės ir sviesto užmaišome tešlą (papildomai cukraus į tešlą nedėjau, man saldumo užteko. Jei mėgstate saldžiau, galite įdėti 2-3 v.š.).
    2. Tešlą įsukame į plėvelę ar į maišelį ir dedame į šaldytuvą kol ruošime įdarą.
    3. Nulupame ir supjaustome obuolius bei rabarbarus.
    4. Beriame cukrų, cinamoną, krakmolą ir permaišome.
    5. Tešlą iškočiojame ir dedame į kepimo formą (kadangi ypatingos formos galetei nereikia, galima ją suformuoti tiesiog kepimo popieriumi išklotoje skardoje).
    6. Dedame įdarą.
    7. Užlenkiame kraštus.
    8. Galetę kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių.
    Recipe Notes
    1. Šiai galetei naudojau viso grūdo ir speltos miltus per pusę.
    Facebook komentarai

    IŠREIKŠKITE SAVO NUOMONĘ

    Įrašykite savo komentarą
    Įrašykite savo vardą