Imbierinė kalendros arbata

    0
    323

    Žiema ne tik fantastiškų pramogų ir didžiųjų švenčių metas, bet ir įvairių ligų. Ligas įveikti padės labai skani imbierinė kalendrų arbata.
    Kalendros prieskonis žinomas nuo Biblijos laikų. Kalendra – turtinga vitaminais C, A, B1, B2, B3, turi kalcio, magnio ir fosforo. Pasižymi šaldančiomis savybėmis, patariama gerti kalendros arbatą karščiuojant. Kalendra varo šlapimą ir vandens perteklių iš organizmo, stiprina ir padeda atsigauti po ligų, valo organizmą nuo toksinų arba amos pagal ajurvedą. Imbieras – nepakeičiama priešuždegiminė priemonė. Rytų išmintis: viską, ko reikia sveikatai, galime atrasti imbiere. 

    Atsispausdinti receptą
    Imbierinė kalendros arbata
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Instructions
    1. Kalendros sėklas šiek tiek pasmulkiname kavamale arba grūstuvėje.
    2. Imbierą supjaustome plonomis riekelėmis.
    3. Ant vidutinės ugnies įkaitiname nedidelį puodą, beriame kalendros sėklas ir maišant kepiname 3-5 minutes.
    4. Dedame imbierą ir kepiname dar 2-3 minutes.
    5. Užpilame vandeniu, užverdame, sumažiname ugnį ir verdame 10 minučių. Palaikome uždegta 5 minutes.
    6. Arbatą išpilstome į puodelius, pagardiname cukrumi arba medumi bei citrinos griežinėliais.
    Facebook komentarai

    IŠREIKŠKITE SAVO NUOMONĘ

    Įrašykite savo komentarą
    Įrašykite savo vardą