Kvietinių kruopų kičris

    0
    203

    Paprastai kičris (Kichari) ruošiamas su ryžiais ir mung dalu. Bet ir su kvietinėmis kruopomis šis patiekalas yra ne mažiau skanus. 

    Atsispausdinti receptą
    Kvietinių kruopų kičris
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Instructions
    1. Nuo pomidoro nulupame odelę ir smulkiai supjaustome.
    2. Morką supjaustome kubeliais.
    3. Imbierą smulkiai supjaustome arba sutarkuojame.
    4. Ant vidutinės ugnies keptuvėje įkaitiname 1 a.š. ghi arba aliejaus, beriame nuvarvintas kvietines kruopas ir maišant kepame 2-3 min. Atidėdame į šalį.
    5. Puode įkaitiname 1 a.š. ghi arba aliejaus, beriame kumino sėklas ir maišant kepame apie 1 min. Dedame imbierą ir maišant kepame dar apie 1 min.
    6. Dedame pomidorą ir maišant kepame kol suminkštės.
    7. Beriame maltus prieskonius (ciberžolę, asafetidą, čilį), žirnelius, morką, pagardiname druska ir maišant kepame porą minučių.
    8. Dedame mung dalą ir maišant kepame 1 minute.
    9. Beriame kvietines kruopas, įpilame 2 stiklines vandens, užverdame ir verdame 30-40 min.
    Recipe Notes
    1. Mung dalą reikia pamirkyti 2-4 val arba per naktį.
    2. Kvietines kruopas gerai nuplauti ir pamirkyti 10-15 min.

    Facebook komentarai

    IŠREIKŠKITE SAVO NUOMONĘ

    Įrašykite savo komentarą
    Įrašykite savo vardą