Lęšių ir moliūgų sriuba su kokosų pienu

    0
    1025

    Atėjus rudeniui mūsų namai dar labiau pakvimpa prieskoniais. Verdamos skaniausios šildančios sriubos, gaminami aromatingi troškiniai ir kepami gardžiausi pyragai.

    Lęšiai vertinami dėl sėklose esančių baltymų, kurių yra daugiau nei mėsoje, angliavandenių, ląstelienos ir mineralinių medžiagų. Juose yra daug baltymų, nepakeičiamų aminorūgščių izoleucino ir lizino, folato, vitamino B1 ir mineralų. Lęšiai taip pat yra puikus augalinis geležies šaltinis, todėl jie itin svarbūs vegetarams. Be to, lęšiai daugiausia iš ankštinių augalų turi folio rūgšties. Jie laikomi ekologišku produktu, nes nekaupia nitratų, radionuklidų ir kitų toksinių medžiagų.

    Atsispausdinti receptą
    Lęšių ir moliūgų sriuba su kokosų pienu
    Patiekalas Sriubos
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Patiekalas Sriubos
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Instructions
    1. Paruošiame prieskonius.
    2. Supjaustome saliero stiebus.
    3. Kubeliais supjaustome moliūgą.
    4. Smulkiai supjaustome imbierą
    5. Puode įkaitiname 2 v.š. aliejaus, beriame prieskonius ir maišant kepame 3-5 sekundes. Dedame salierą, moliūgą ir maišant kepame 5 minutes
    6. Beriame nuplautus lešius ir maišant kepame 2-3 minutes. Įpilame 500 ml sultinio arba vandens, užverdame ir verdame ant mažos ugnies 20-30 minučių.
    7. Į puodą pilame kokosų pieną, pagardiname druska, užverdame ir verdame 5-10 minučių.
    8. Sriubą sutriname maisto smulkintuvu (nebūtinai).
    9. Išpilstome į lėkštes, pagardiname moliūgo sėklomis, džiūvėsėliais ar kt. ir tiekiame.
    Facebook komentarai

    IŠREIKŠKITE SAVO NUOMONĘ

    Įrašykite savo komentarą
    Įrašykite savo vardą