Linų sėmenų kisielius

    0
    3473

    Linų sėklose yra riebalinio aliejaus, karotino, glicerinų, angliavandenių, organinių rūgščių, fermentų, vitamino A, B, E ir P. Linų sėklos yra puikus energijos šaltinis. Sėmenys skatina peristaltiką, o gleivingosios nuoviro medžiagos tinka esant gastritui, ramina virškinamąjį traktą, mažina skrandžio rūgštingumą, gydo kvėpavimo ir šlapimo sistemos sutrikimus. O šis kisielius ne tik naudingas, bet ir labai skanus! 

    Atsispausdinti receptą
    Linų sėmenų kisielius
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Instructions
    1. Užverdame 2 l vandens, beriame linų sėmenys. Dar kartą užverdame, sumažiname ugnį ir verdame 7 minutes. Puodą nuimame nuo ugnies ir paliekame 20 min. pastovėti. Retkarčiais pamaišome.
    2. Nedideliame puode užverdame 100 ml vandens. Sumažiname ugnį. Beriame cukrų, citrinos žievelę, dedame cinamono lazdeles. Maišant verdame kol ištirps cukrus. Suberiame uogas, permaišome, dar kartą užverdame, uždengiame puodą ir nukeliame nuo ugnies.
    3. Praaušusį linų sėmenų nuovirą perkošiame per sietelį. Nuoviras turi būti tirštas. Supilame uogų sirupą ir išmaišome.
    Facebook komentarai

    IŠREIKŠKITE SAVO NUOMONĘ

    Įrašykite savo komentarą
    Įrašykite savo vardą