Pomidorų sriuba su ryžiais

    0
    318

    Kai vasara tokia permaininga. Vieną dieną valgai šaltibarščius, o kitą organizmas reikalauja šildančios sriubos. Ši pomidorų sriuba yra labai skani, kvapni, ypač dabar, kai galima įsigyti skanių pomidorų turgelyje. 

    Atsispausdinti receptą
    Pomidorų sriuba su ryžiais
    Patiekalas Sriubos
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Patiekalas Sriubos
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Instructions
    1. Paruošiame prieskonius.
    2. Pomidorus įpjauname kryžiuku, užpilame verdančiu vandeniu, palaikome 1-2 minutes, perliejame šaltu vandeniu ir nuimame odelę.
    3. Smulkiai supjaustome pomidorus.
    4. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus, beriame asafetidą, paprikos miltelius, dedame kario lapus, čilį pipiriuką ir maišant kepame kelias sekundes. Dedame pomidorus, permaišome, uždengiame dangčiu ir troškiname 5-7 minutes.
    5. Pomidorus pagardiname cukrumi, druska, juodaisiais pipirais, permaišome ir troškiname dar 5-7 minutes.
    6. Ryžius nuplauname ir nusausiname.
    7. Puode ant vidutinės ugnies įkaitiname 2 v.š. aliejaus, beriame ryžius ir maišant kepame kelias minutes, kol ryžiai pabals.
    8. Ryžius užpilame verdančiu sultiniu, kai užvirs, sumažiname ugnį ir verdame 15-20 minučių.
    9. Į puodą su ryžiais pilame pomidorų tyrę (iš jos gerai būtų ištraukti čilį pipiriuką), permaišome, užverdame ir nukėliame nuo ugnies.
    10. Tiekiame šilta su grietine ir žalumynais.
    Facebook komentarai

    IŠREIKŠKITE SAVO NUOMONĘ

    Įrašykite savo komentarą
    Įrašykite savo vardą