Pyragėliai su daržovėmis

    0
    272

    Pietums pagaminau daržovių sultinį ir iškepiau pyragėlių. Pietūs buvo fantastiški. Tešla yra nuostabi, su ja labai lengva dirbti (vengiu tokių, kurios limpa prie rankų, sunkiai formuojasi ir pan.) ir skani. Tai skaniausi kada nors ragauti pyragėliai.

    Atsispausdinti receptą
    Pyragėliai su daržovėmis
    Patiekalas Kepiniai
    Virtuvė Vegetariška
    Servings
    vnt.
    Ingredients
    Patiekalas Kepiniai
    Virtuvė Vegetariška
    Servings
    vnt.
    Ingredients
    Instructions
    1. Žiedinį kopūstą sutarkuojame stambia tarka.
    2. Bulves supjaustome nedideliais kubeliais.
    3. Žirnelius supjaustome į 3-4 dalis.
    4. Nedideliame puode užverdame vandenį, beriame žirnelius ir verdame 3-5 minutes. Nukošiame ir atidedame.
    5. Smulkiai supjaustome imbierą.
    6. Paruošiame kitus prieskonius.
    7. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 2 v.š. ghi arba aliejaus.
    8. Kai sviestas gerai įkais, beriame kumino ir ožragės sėklas. Maišant kepame 1 minutę.
    9. Beriame imbierą, maltus prieskonius (išskyrus druską ir juoduosius pipirus), maišant kepame 5 sekundes. Dedame bulves, permaišome ir maišant kepame 3 minutes.
    10. Beriame kopūstus, permaišome ir kepame 5 minutes. Pilame 1/2 stiklinės vandens, pagardiname druska, pipirais ir troškiname ant silpnos ugnies 15-20 minučių. Retkarčiais permaišome ir stebime, kad neprisviltu.
    11. Dedame žirnelius, permaišome ir nukeliame nuo ugnies.
    12. Į didelį dubenį beriame miltus, druską, cukrų ir permaišome.
    13. Į miltų mišinį įtarkuojame sviestą, triname rankomis kol susidarys trupiniais.
    14. Supilame jogurtą ir užmaišome minkštą. elastingą tešlą. Tešlą suvyniojame į maisto plėvelę ir dedame į šaldytuvą 30 min
    15. Tešlą padaliname per pusę. Vieną supjaustome į 8 dalis, o kitą dedame atgal į šaldytuvą.
    16. Iš kiekvieno gabalėlio iškočiojame ar suformuojate rankomis paplotėlį. Į vidurį dedame 1 v.š. įdaro.
    17. Užspaudžiame kraštelius, suformuojame pyragėlį ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pyragėlius aptepame pienu.
    18. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
    Facebook komentarai

    IŠREIKŠKITE SAVO NUOMONĘ

    Įrašykite savo komentarą
    Įrašykite savo vardą