Roti su bulvėmis

    0
    191

    Labai mėgstu indiškus paplotėlius. Paruošti paprasta, skonis nuostabus. Be mielių ir kitų kildinimo medžiagų. Viso grūdo miltai, bulvės ir prieskoniai. Tobula! Pagaminkite juos prie troškinio ar sriubos. Nenusivilsite!

    Atsispausdinti receptą
    Roti su bulvėmis
    Patiekalas Kepiniai
    Servings
    vnt.
    Ingredients
    Patiekalas Kepiniai
    Servings
    vnt.
    Ingredients
    Instructions
    1. Miltus permaišome su 1/2 a.š. druskos, po trupučiuką pilame vandenį ir užmaišome tešlą.
    2. Tešlą įsukame į plėvelę, uždengiame rankšluosčiu ir atidėdame 30 min. – 2 val.
    3. Bulves nulupame ir išverdame.
    4. Įkaitiname keptuvę, beriame kumino sėklas ir apkepiname apie 30 sekundžių.
    5. Į grūstuvę beriame kuminą, juoduosius pipirus, druska ir sutriname.
    6. Bulves sutriname šakute, beriame prieskonius.
    7. Ir gerai permaišome.
    8. Tešlą padaliname į 10 dalių.
    9. Suformuojame rutuliuką, suplojame. Surenkame nuo kraštų. Gerai užspaudžiame. Suplojame vėl. Taip padarome ir su likusiais tešlos gabaliukais.
    10. Iš tešlos iškočiojame nedidelį paplotėlį ir dedame įdarą (jei reikia, tešlos gabaliuką apibarstykite miltais).
    11. Užspaudžiame.
    12. Ir paliekame 10 min. (būtent per tas 10 minučių įvyksta kažkoks stebuklas ir kočiojant įdaras nepabėga).
    13. Ant miltais pabarstyto paviršiaus, neskubant, lengvai spaudžiant kočėlu, iškočiojame ploną paplotėlį.
    14. Ant vidutinės ugnies įkaitiname keptuvę, dedame paplotėlį.
    15. Kai viršus išdžiūs, apverčiame ir aptepame sviestu arba ghi (paplotėlius galite apversti kelis kartus kepant, kol pasidengs gražiomis rudomis dėmėmis).
    16. Paplotėlį nukeliame ir aptepame kitą jo pusę sviestu arba ghi. Keptuvę nuvalome popieriniu rankšluosčiu ir kepame kitą.
    17. Tiekiame šiltus.
    Facebook komentarai

    IŠREIKŠKITE SAVO NUOMONĘ

    Įrašykite savo komentarą
    Įrašykite savo vardą