Sezamų sausainiai

    0
    286

    Tahini tinka ne tik humusui bei įvairiems padažams gaminti, bet ir kepiniams.
    Sausainiai gavosi labai skanūs, aromatingi, tirpstantys burnoje ir ne per saldūs. Su puodeliu kvapnios arbatos tiesiog pasaka!

    Atsispausdinti receptą
    Sezamų sausainiai
    Virtuvė Vegetariška
    Servings
    vnt.
    Ingredients
    Virtuvė Vegetariška
    Servings
    vnt.
    Ingredients
    Instructions
    1. Minkštą sviestą ištriname su cukrumi.
    2. Bananą sutriname šakute arba maisto smulkintuvu, dedame į sviesto-cukraus masę ir gerai permaišome.
    3. Dedame tahinį ir viską permaišome (jei tahini kieta, galite sutrinti maisto smulkintuvu kartu su bananu).
    4. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, po trupučiuką beriame ir užmaišome minkštą tešlą (tešla turėtu būti minkšta ir tokios konsistencijos, kad būtų galima formuoti rutuliukus).
    5. Į lėkštę beriame sezamų sėklas (pas mane 2 v.š. sezamų sėklų ir 1 v.š. aguonų).
    6. Iš tešlos formuojame graikinio riešuto dydžio rutuliukus (12 vnt.) arba sausainius (17 vnt.) ir vieną pusę įspaudžiame į sėklas.
    7. Sausainius dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
    8. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Sausainius – 12 min., rutuliukus – 15 min.
    9. Ataušiname skardoje.
    Facebook komentarai

    IŠREIKŠKITE SAVO NUOMONĘ

    Įrašykite savo komentarą
    Įrašykite savo vardą