Sklindžiai su akvafaba

    0
    414

    Akvafaba – tai puiki baltymo alternatyva. Ją galima gauti iš skardinės avinžirnių, žirnių ar pupelių. Arba galima panaudoti vandenį kuriame jie virė.
    O sklindžiai gaunasi purūs ir labai minkšti. Nesijaučia jokio avinžirnių skonio.

    Atsispausdinti receptą
    Sklindžiai su akvafaba
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Instructions
    1. Į didelį dubenį beriame miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir permaišome.
    2. Kitame dubenyje sumaišome aliejų, pieną, citrinos sultys ir vanilės ekstraktą.
    3. Į vidutinio didžio dubenį pilame akvafabą (nors jos ir atrodo mažai, bet plakant labai padidėja tūris). Plakame akvafabą vidutiniu greičiu, po 1 v.š. beriame cukrų ir plakame toliau iki standžių putų.
    4. Skystą masę pilame į miltų mišinį ir gerai permaišome.
    5. Į tešlą atsargiai įmaišome akvafabą. Gaunasi nuo šaukšto drimbanti tešla.
    6. Keptuvę įkaitiname ant vidutinės ugnies, įpilame šiek tiek aliejaus (aliejų naudojau tik pirmiems sklindžiams, likusius kepiau sausoje keptuvėje). Šaukštu dedame tešlą ir sklindžius apkepame iš abiejų pusių.
    7. Tiekiame su uogiene, grietine ar sirupu.
    Recipe Notes
    1. Stiklinė - 250 ml.
    Facebook komentarai

    IŠREIKŠKITE SAVO NUOMONĘ

    Įrašykite savo komentarą
    Įrašykite savo vardą