Trinta žirnių ir pomidorų sriuba

    0
    2338

    Ar žinojote, kad žirniai Senovės Indijoje ir Kinijoje buvo laikomi vaisingumo ir turto simboliu?
    O dar kiek gėrio galima surasti žirniuose: vitamino C, A, PP, B grupės vitaminų, karotino, ląstelienos, gausu antioksidantų, kalio druskų, kalcio, fosforo ir geležies.

    Atsispausdinti receptą
    Trinta žirnių ir pomidorų sriuba
    Patiekalas Sriubos
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Patiekalas Sriubos
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Instructions
    1. Žirnius išverdame kaip nurodyta ant pakuotės (aš viriau apie 1 val.).
    2. Papriką supjaustome nedideliais kubeliais.
    3. Nuo pomidorų nuimame odelę ir smulkiai supjaustome arba sutriname maisto smulkintuvu.
    4. Puode, kuriame virsime sriuba, įkaitiname 1 v.š. aliejaus, beriame papriką ir maišant kepame 5 minutes.
    5. Beriame kalendrą, asafetidą ir kepame 10-15 sek.
    6. Dedame žirnius, pilame pomidorų tyrę ir sultinį. Pagardiname druska ir čili pipirais. Užverdame ir ant vidutinės ugnies verdame 15 minučių.
    7. Sriubą sutriname maisto smulkintuvu, pagardiname juodaisiais pipirais.
    8. Tiekiant pagardiname grietine ir apibarstome žalumynais.
    Recipe Notes
    1. Žirnius būtina pamirkyti per naktį.
    2. Vietoje šviežių pomidorų galite naudoti konservuotus arba passatą.
    Facebook komentarai

    IŠREIKŠKITE SAVO NUOMONĘ

    Įrašykite savo komentarą
    Įrašykite savo vardą