Žiediniai kopūstai pomidorų padaže

    0
    2254

    Šiais metais žiediniai kopūstai yra mano mėgstamiausia daržovė. Tai nedaugžodžiausiu ir pasidalinsiu nuostabaus, kvapnaus daržovių troškinio receptu. Ypatingos tekstūros padažui suteikia anakardžių riešutai.

    Atsispausdinti receptą
    Troškinti žiediniai kopūstai pomidorų padaže
    Patiekalas Antri patiekalai
    Virtuvė Ajurvedinė
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Patiekalas Antri patiekalai
    Virtuvė Ajurvedinė
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Instructions
    1. Nuo pomidorų nuimame odelę ir supjaustome kubeliais.
    2. Smulkiai supjaustome imbierą. Nuplauname riešutus.
    3. Keptuvėje įkaitiname 1 v.š. aliejaus, beriame pomidorus, riešutus ir maišant kepame kol pomidorai suminkštės. Paruoštus pomidorus susmulkiname iki vientisos masės.
    4. Žiedinį kopūstą supjaustome.
    5. Smulkiais kubeliais supjaustome morką ir bulvę. Papriką supjaustome juostelėmis.
    6. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus. Dedame lauro lapą, cinamono lazdelę ir maišant kepame ant silpnos ugnies apie 30 sekundžių. Beriame maltus prieskonius (ciberžolę, kalendrą, kuminą bei asafetidą) ir maišant kepame kelias sekundes.
    7. Į keptuvę pilame paruoštą pomidorų padažą, pagardiname druska ir maišant kepame apie 1 min.
    8. Pilame jogurtą ir gerai permaišome.
    9. Beriame daržoves ir permaišome.
    10. Įpilame 1-2 stiklines vandens ir permaišome. Užverdame ir troškiname ant silpnos ugnies 20 min.
    11. Likus 5 min. iki gaminimo pabaigos pagardiname Garam Masala, čili, ožragės lapeliais (patrinkite tarp pirštų) ir žalumynais.
    12. Tiekiame šiltą. Papildomai prie šio troškinio galima išvirti ryžių arba iškepti paplotėlių.

    Facebook komentarai

    IŠREIKŠKITE SAVO NUOMONĘ

    Įrašykite savo komentarą
    Įrašykite savo vardą