Žiedinių kopūstų gratinas

    0
    417

    „Gratin“ – tai Prancūzijoje paplitęs garnyras. Nors skamba egzotiškai, tačiau tai yra labai lengvai pagaminamas, gardus apkepas traškia plutele. Ruošiant daržovių „gratin“ yra naudojami žiediniai kopūstai, brokoliai, cukinijos, bulvės, smidrai, artišokai.
    Aš pasirinkau žiedinius kopūstus. Gratinas gavosi dieviškai skanus. Norint pavalgyti sočiau, galima pateikti kartu su ryžiais.

    Atsispausdinti receptą
    Žiedinių kopūstų gratinas
    Patiekalas Antri patiekalai
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Patiekalas Antri patiekalai
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Instructions
    1. Žiedinį kopūstą supjaustome ne mažais žiedynais ir išverdame (aš 10 min. viriau garų puode).
    2. Į dubenėlį pilame grietinėlę, beriame prieskonius ir permaišome. Dedame sūrį ir permaišome dar kartą.
    3. Kopūstus išimame, šiek tiek atvėsiname, pasmulkiname ir dedame į kepimo formą (naudojau dvi: 12*12 ir 15*22).
    4. Ant viršaus pilame padažą.
    5. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių.
    6. Tiekiame šiltą.
    Facebook komentarai

    IŠREIKŠKITE SAVO NUOMONĘ

    Įrašykite savo komentarą
    Įrašykite savo vardą