Žiedinių kopūstų karis

    0
    392

    Kalafiorą galiu valgyti žalią, virtą, troškintą, keptą … Na tiesiog fantastiškai skani daržovė. Šiandien gaminau kvapnų troškinį – karį. Žiediniai kopūstai ir aromatingas padažas – tobulas derinys! 
    Kalbant apie padažą, tai jis yra nuostabus. Tiktu daržovių kepsneliams aplieti, įvairiems troškiniams, prie makaronų, kaip mirkalas.

    Atsispausdinti receptą
    Žiedinių kopūstų karis
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Instructions
    1. Paruošiame prieskonius. Kadangi dėsime ne viską kartų, sudedame atskirai: cinamonas+Garam Masala, ciberžolė+asafetida+malta kalendra, imbieras+kario lapeliai ir atskirai garstyčių sėklos bei kalendros lapeliai.
    2. Ruošiame padažą: nuo pomidorų nuimame odeles. Supjaustome pomidorus, papriką ir čilį. Į smulkintuvą dedame daržoves, pilame kokosų pieną ir susmulkiname iki vientisos masės.
    3. Žiedinį kopūstą supjaustome ne mažais žiedynais
    4. Apverdame (aš viriau garų puode 7 minutes), išimame, šiek tiek atvėsiname ir pasmulkiname
    5. Gilioje keptuvėje ar puode įkaitiname 2-3 v.š. aliejaus ir beriame garstyčių sėklas (uždengiame dangčių, nes pradės šokinėti po visą virtuvę).
    6. Kai garstyčių sėklos nustos spragsėti, beriame asafetidą, maltą kalendrą, ciberžolę ir maišant kepame 5 sekundes.
    7. Dedame imbierą ir kario lapelius, maišant kepame dar 30 sekundžių.
    8. Pilame paruoštą padažą, pagardiname džiovinta kalendra, druska, užverdame ir troškiname ant silpnos ugnies 10-15 minučių.
    9. Į keptuvę dedame žiedinius kopūstus, permaišome ir troškiname 15 minučių arba kol daržovės suminkštės. Likus 5 minutėm iki gaminimo pabaigos pagardiname prieskonių mišiniu „Garam Masala“ ir cinamonu.
    10. Tiekiame šiltą su ryžiais.
    Facebook komentarai

    IŠREIKŠKITE SAVO NUOMONĘ

    Įrašykite savo komentarą
    Įrašykite savo vardą