Žirnių humusas su saulėje džiovintais pomidorais

    0
    501

    Mes humusą labai mėgstame. Dažniausiai gaminu klasikinį jo variantą, bet šį kartą nutariau paeksperimentuoti. Vietoje avinžirnių panaudojau skaldytus žirnius ir pagardinau saulėje džiovintas pomidorais. Gavosi toks „Fusion“ variantas. O svarbiausia, kad buvo tikrai labai skanu.

    Atsispausdinti receptą
    Žirnių humusas su saulėje džiovintais pomidorais
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Instructions
    1. Žirnius reikėtu pamirkyti šaltame vandenyje bent 3-4 val. (aš užmerkiau iš vakaro).
    2. Išmirkytus žirnius dedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu (kažkur 1 cm vandens turėtu būti virš žirnių). Užverdame, nugriebiame susidariusias putas, sumažiname ugnį, puodą uždengiame dangčiu ir verdame apie valandą. Jei vanduo išgaruos, įpilkite šiek tiek dar.
    3. Kai žirniai atvės, dedame juos (aš žirnių nenukošiau, įpyliau visą puodo turinį), kitus ingredientus bei 5 v.š. aliejaus iš indelio su pomidorais į virtuvinį kombainą ir susmulkiname iki vientisos masės.
    4. Tiekiame su duona, daržovėmis, lavašu, krekeriai ar kt.
    Recipe Notes
    1. Žirnius būtina pamirkyti ne tik tam, kad jie greičiau išvirtu. Taip mes keičiame jų savybę, t.y. iš sunkaus maisto paverčiame lengvesniu. Žirniai lengviau bus suvirškinti ir nesukels nemalonių pojūčių.

    Facebook komentarai

    IŠREIKŠKITE SAVO NUOMONĘ

    Įrašykite savo komentarą
    Įrašykite savo vardą